Maroon Wax Concept

Maroon Wax staat voor een authentieke vinylbeleving van ‘muziek met kleur’. Voor muziek zoals het bedoeld is: soulful, warm, indringend. De muziekkeuze van DJ Maroon Wax steunt op 3 pilaren:

A) Authentieke vinylbeleving
DJ Maroon Wax draait vinylmuziek waar zowel aanwezige luisteraars als hijzelf te allen tijde van kan genieten. Authentiek genieten van muziek doe je samen met anderen. Dit kan alleen als zowel DJ als luisteraars betrokken zijn op de muziek die gedraaid wordt.

Bij Maroon Wax staat de liefde voor vinyl voorop. Het warme geluid van muziek-van-plaat (‘from wax’) als ultieme muziekbeleving. Niets fijner dan die zwarte (of rode, groene of geel-blauw gestreepte) schijven uit de hoes te laten glijden; de juiste kant te zoeken, de plaat op de draaitafel te leggen, het juiste nummer te kiezen en tenslotte de naald in de groef te zetten… Voor elke gelegenheid waar mensen elkaar ontmoeten om te genieten van muziek die gewaardeerd en beleefd wordt.

B) Muziek met kleur
Maroon Wax staat voor muziek met kleur – colourful Music. ‘Marron’ betekent in het Frans/ Spaans ‘kastanje’ of ‘kastanjebruin’. De ‘Maroons’ (Nederlands: Marrons) zijn originele inwoners van West-Afrika. Sinds de slavernij zijn ze wijd verspreid geraakt, waaronder in de Caraïben en omstreken. Sinds die tijd draagt ‘Marron’ ook de betekenis van ‘weggevluchte slaaf’. Veel zwarte muziek is slavenmuziek’, maar vooral ook kleurrijke muziek met als boodschap onderdrukking, uitbuiting, armoede, vreugde, geloof en – vanzelfsprekend – liefde.
Tel hierbij op dat de naam van mijn oudste zoon Marron is en de naam Maroon Wax is even logisch als onvermijdelijk.

Binnen de kleurrijke muziek van Maroon Wax vormt de Reggae en haar aanverwante genres de basis. Verwacht dus al het mooie van Reggae, ska, Rocksteady, Blue Beat, (original) dancehall en Dub bij Maroon Wax te kunnen beleven. Daarnaast kun je rekenen op een flinke dosis Soul, Funk, Motown en hier en daar een flinke noot Afrobeat, naar gelang je wensen. Desalniettemin kun je ook voor een portie 70’s en 80’s hits gerust de vinylcollectie van Maroon Wax aanspreken.

C) Passende muziekkeuze
Zowel de muziekwensen van de luisteraar (de klant) als de voorliefde van Maroon Wax staan centraal. Tijdens een happening waar (vinyl)muziek de omlijsting vormt, hoort er altijd sprake te zijn van een gezamenlijke muziekbeleving, waarbij zowel DJ als luisteraar kan genieten van datgene wat de naald naar de speakers brengt.
Passende muziekkeuze houdt ook in dat de DJ inspeelt op opvallende momenten tijdens een gelegenheid. Door in te spelen op een bepaalde fase van het feest/ event etc. of op opvallende momenten, zorgt Maroon Wax bewust voor passende muziek.

Samengevat biedt DJ Maroon Wax:

  • een opgebouwde set vinylmuziek tijdens een feest/ event
  • afgestemde muziekkeuze op de emoties van moment
  • een met de klant helder afgestemde keuze van muziek (met kleur!)

pericotta